Składniki:
- kilka liści jarmużu,
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek bądź oleju,
- sól, przyprawy (takie jakie lubimy, może być mieszanka do grilla).
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Jarmuż umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Oderwać liście od twardych łodyg i porwać je na kawałki wielkości chipsów. Wsypać do dużej miski i polać oliwą. Następnie posypać ulubionymi przyprawami albo tylko solą i wymieszać. Ułożyć liście luźno na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Piec około 15 minut, aż liście będą lekko brązowe. Należy uważać, aby ich nie przypalić. Chipsy mają być chrupkie. Po upieczeniu przełożyć je delikatnie do miseczki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czy to Edzia z "Królowych życia" pomogła w obnażeniu Dagmary? Jest jeden szczegół
- Jak mieszka Paulina Sykut-Jeżyna? Ma balkon o powierzchni nowej kawalerki [ZDJĘCIA]
- Popek na tronie z pustaków. Tak żyje po odejściu z "Pytania na Śniadanie" [ZDJĘCIA]
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie