Składniki na bigos
3 średniej wielkości cukinie,
2 cebule,
3 marchewki,
30 dag świeżych grzybów,
1/2 kg kiełbasy,
przecier pomidorowy,
sól, pieprz.
Wykonanie bigosu:
Obraną cukinię zetrzeć na grubych oczkach i dobrze wycisnąć z niej sok. Dać do garnka trochę tłuszczu i włożyć cukinię. Następnie poddusić.
Jeśli masa cukiniowa będzie za gęsta, podlać odrobiną wody. Grzyby pokroić w małe kawałki, marchew zetrzeć na tarce i wszystko dodać do cukini, lekko posolić i dusić na małym ogniu.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać do niej pokrojoną kiełbasę oraz przecier. Gdy wszystko jest miękkie, dodajemy cebulę z kiełbasą do cukini. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.
Życzę smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hit! Pokazali taniec Radwańskiej i jej koleżanek. Tak balowała na weselu znajomych
- Widzowie dopatrują się romansu w TzG! Drobne gesty zdradzają wszystko
- Od sutenerki i żony gangstera do celebrytki. Tak Kaźmierska pięła się na szczyt
- Padliśmy, gdy zobaczyliśmy z bliska stopy Heleny Vondrackovej! Ten widok poraża