Masarnia Osip jest firmą rodzinną. Powstała w 2012 roku, ale jej korzenie sięgają daleko wcześniej. Tradycję produkcji wędlin zapoczątkował ojciec właściciela, znany w okolicy rzeźnik, który wytwarzał wyroby wędliniarskie, korzystając ze stosowanych od dawien dawna i przekazywanych z pokolenia na pokolenie metod i receptur. Zygmunt Osip oraz jego bliscy z sukcesem kontynuują wielką pasję swojego przodka. Trudnią się wytwarzaniem wędlin w tradycyjny sposób.
Dzięki rodzinie Osipów powstają swojskie przysmaki, które zachwycają swoim niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Wśród nich są: szynki, schaby, kiełbasy, balerony, salcesony, pasztety i wiele innych. Wszystkie powstają z najlepszego gatunku mięsa i świeżo mielonych przypraw. Do produkcji nie używa się wypełniaczy, sztucznych konserwantów i innych substancji mających negatywne skutki dla zdrowia.
W celu zagwarantowania najwyższej jakości sam właściciel i jego rodzina nadzorują każdy etap produkcji, począwszy od rozbioru półtusz wieprzowych aż do momentu dostarczenia gotowego produktu klientom. Ich trud i troska o jakość zostały wielokrotnie nagrodzone w licznych konkursach. Na szczególne podkreślenie zasługuje nagroda PERŁA 2015 przyznana w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na Międzynarodowych Targach Wyrobów Spożywczych Polagra Food w Poznaniu. Powodem do dumy jest także certyfikat „Jakość i Tradycja” Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Cztery spośród produktów Masarni Osip zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, co świadczy o ich wyjątkowym znaczeniu dla Podkarpacia. To: baleron tradycyjny, polędwiczka wędzona, kiełbasa swojska i boczek wędzony z Wierzeic, czyli dawnej wsi Wierzawice.
Zawsze świeże, naturalne i zdrowe wędliny z Masarni Osip można zakupić w przyzakładowym sklepie w Wierzawicach oraz w sklepie stacjonarnym w Leżajsku. Ponadto firma prowadzi sprzedaż mobilną, pojawiając się m.in. na lokalnych placach handlowych i imprezach targowych, a także dostarcza swoje produkty do punktów gastronomicznych i detalicznych, co czyni je dostępnymi dla szerokiego grona odbiorców.
Choć nie brakuje chętnych na wszelkie rodzaje wędlin, jest jeden wyrób, który w szczególności podbił serca i podniebienia konsumentów. Kabanosy, bo o nich mowa, to cienkie, długie kiełbaski z lekko pomarszczoną powierzchnią, wytwarzane z mięsa wieprzowego, starannie suszone i wędzone. Mają wyrazisty smak naturalnych przypraw. Są delikatne i kruche. Dzięki odpowiedniemu surowcowi i procedurze wytwarzania wydają przy łamaniu charakterystyczny dźwięk, zwany trzaskiem. To prawdziwe arcydzieło wędliniarskiej sztuki.
O produkcie
Kabanosy wyprodukowane w 100% z wyselekcjonowanego mięsa z dodatkiem świeżo mielonych przypraw.
100 g wyrobu otrzymywane jest ze 120 g mięsa wieprzowego.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji.
Producent: Masarnia Osip s.c. Zygmunt i Kamil Osip, Wierzawice 561, 37-300 Wierzawice.
Produkt do nabycia w sklepach firmowych w Wierzawicach i Leżajsku oraz w punktach mobilnych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hit! Pokazali taniec Radwańskiej i jej koleżanek. Tak balowała na weselu znajomych
- Widzowie dopatrują się romansu w TzG! Drobne gesty zdradzają wszystko
- Od sutenerki i żony gangstera do celebrytki. Tak Kaźmierska pięła się na szczyt
- Padliśmy, gdy zobaczyliśmy z bliska stopy Heleny Vondrackovej! Ten widok poraża