Składniki:
2 filety z kurczaka
2 małe cukinie
2 papryki czerwone
około 30 dag małych pieczarek
1 cebula czerwona
1 sałata lodowa
sos sałatkowy francuski i koperkowo-ziołowy
przyprawa do kurczaka
zioła prowansalskie
Wykonanie:
Filety obsypujemy z dwóch stron przyprawą do kurczaka i ziołami, a następnie odstawiamy na bok.
Pieczarki kroimy na pół, albo na 3-4 grubsze plasterki (w zależności od wielkości pieczarek).
Z papryki i cukinii wycinamy gniazda nasienne i kroimy w średniej wielkości kostkę, następnie wszystko grillujemy na patelni grillowej.
Na koniec grillujemy kurczaka i odstawiamy aby wszystko ostygło.
Na dużym talerzu lub półmisku układamy porwaną w drobne kawałki sałatę lodową. Na sałatę układamy cebulę (pokrojoną w piórka) i kolejno grillowane warzywa.
Filety kroimy w cienkie paski i układamy na górze.
Gotową sałatkę polewamy sosami przygotowanymi według przepisu na opakowaniach - na około pół godziny przed podaniem.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Koroniewska po śmierci matki została zupełnie sama. Smutne, co mówi o relacji z ojcem
- Paulla prała brudy z ojcem swojego dziecka. Teraz on ma raka. Padły słowa o żerowaniu
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?