Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na zupę z ciecierzycą

Ula Sobol
W rondlu podgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojoną w kostkę cukinię
W rondlu podgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojoną w kostkę cukinię sxc.hu
Przepis na zupę z ciecierzycą podają dietetycy z Centrum Dietetycznego Naturhouse z Rzeszowa

Składniki:

2 pory, 2 cukinie, 2 ząbki czosnku, 800g pomidorów z puszki, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 listek laurowy, 400g ciecierzycy z puszki, 750ml bulionu warzywnego, sól, pieprz.

Wykonanie:

W rondlu podgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojoną w kostkę cukinię, pora pokrojonego w pół plastry oraz posiekany czosnek (około 5 minut). Dodajemy bulion warzywny, pomidory z puszki, ciecierzycę, liść laurowy i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 5 minut. Wyciągamy liść laurowy, doprawiamy solą i pieprzem. Zupę można posypać natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24