Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Sałatka tuńczykowa

Ula Sobol
Pomidora pokroić w ćwiartki
Pomidora pokroić w ćwiartki sxc.hu
Przepis na sałatkę tuńczykową podaje Centrum Dietetyczne NutriPoint w Rzeszowie.

Składniki:

(1 porcja)- 2-3 liście sałaty, pomidor, ¼ małej cebuli, ½ puszki tuńczyka w sosie własnym, ¼ papryki, dressing: oliwa, ocet balsamiczny, sól, pieprz, natka pietruszki.

Wykonanie:

Sałatę porwać na kawałki, dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora, posiekaną cebule, osączonego tuńczyka i pokrojoną paprykę. Składniki sosu zmiksować, polać nim sałatkę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24