Składniki:
70g filetu z łososia bez skóry, ½ cebuli, 8 kosteczek sera feta, 2-3 garści rukoli, ½ pomidora, 2-3 rzodkiewki, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego, sok z cytryny. Sos: 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu balsamicznego, sok z cytryny, sół i pieprz.
Wykonanie:
Łososia przyprawić odrobiną pieprzu i cytryną i wstawić do piekarnika na 180C na około 15 minut (można przygotować na parze, lub grillu, bez tłuszczu). W tym czasie pokroić cebulę w pióra, fetę i pomidora w kostkę, rzodkiewkę w ćwiartki. Gotowego łososia pokroić na kawałki i wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Posypać świeżo zmielonym siemieniem lnianym. Składniki na sos wymieszać i zalać sałatkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Wiemy, ile osób głosowało na Dagmarę Kaźmierską! Tego Pavlović nie przewidziała
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało