Składniki:
250g mąki pszennej, 250g maślanki, 50g cukru pudru, 2 jajka, 50g roztopionego masła, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, owoce, dżem lub syrop klonowy.
Wykonanie:
Do miski wsyp mąkę, sodę oczyszczoną, cukier, dodaj jajka, roztopione masło i maślankę. Wszystko wymieszaj mikserem.
Małą chochelką nakładaj porcje ciasta na nieprzywierającą patelnie lub smaż na oleju rzepakowym przez 1-2 minuty z każdej strony. Gotowe naleśniki podawaj z dżemem lub syropem klonowym i owocami.
Życzę smacznego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?