O miejsce ubiegało się aż 40 wyłonionych wcześniej w castingach kucharzy - amatorów. Aby zakwalifikować się do czternastki musieli oni wykonać zadania przygotowane przez jury: Magdę Gessler, Annę Starmach i Michela Moran. Pierwszym było szybkie, sprawne pokrojenie cebul w kostkę i pióra. Okazało się, że dla wielu to za trudne wyzwanie. Agnieszka, która uprawia 3,5 ha pół oliwkowych poradziła sobie świetnie.
Drugim sprawdzianem było przygotowanie w ciągu pół godziny dania, którego głównym bohaterem ma być jedno jajko. Agnieszka postawiła na sadzone z carpaccio z cukini.
- Patrzę na ciebie i wydaje mi się, że zaraz się popłaczesz - surowo zaczęła ocenę potrawy rzeszowianki Anna Starmach. - Możesz płakać. Ze szczęścia! Dostałaś się do finałowej czternastki - brzmiał werdykt.
Stawką w kulinarnym show jest tytuł "Mistrza Kuchni", 100 tys. zł i kontrakt na wydanie książki kulinarnej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice