Odcinek, który dzisiaj zostanie wyemitowany w tvn był nagrywany pod koniec stycznia. Zgodnie ze scenariuszem Magda Gessler najpierw rozpoznaje sytuację w Barcelonce, później wymyśla i próbuje wprowadzić program naprawczy. Po kilku tygodniach sprawdza efekty swoich zaleceń.
Przemyska Barcelonka nie znajduje się w ścisłym centrum miasta, ale położona jest w ciekawym miejscu. Na wzgórzu, nad Sanem.
Do czasu wizyty Gessler lokal nie specjalizował się w jednej kuchni. Jako specjalność restauracji podawane były placek po bieszczadzku, polędwiczki wieprzowe w kurkach, królik w śmietanie, stek z kangura w winie i golonka w jarzynach.
Co się zmieniło po wizycie?
Restauracja zachęca hasłem "Rewolucja. Zmiany". W menu pojawił się zestaw "Apetyt Magdy Gessler na kresowy stół", w którym są pasztet z królika, barszcz ukraiński, kotlet kijowski, kasza perłowa, uwielbiana przez Gessler ćwikła z chrzanem, a na deser kogel mogel z owocami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"